Marka değil, kalite satıyoruz.
 

1994'ten beri UNCUNUZ

 
 

ÜYE OL  |  GİRİŞ    |  ŞİFREMİ UNUTTUM

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, Sağlık Mahallesi'nde 11 yıldır fırıncılık yapan Mehmet Kurt, balina şeklinde ekmek üreterek müşterilerinin beğenisine sundu.
Balina ekmek üretimine dört ay önce başlayan Kurt, ilk gün 2 adetle başladığı 7 -8 kg'lık balina ekmek üretim sayısını bugün 12 adete çıkardı.

Balina ekmeği yulaf, arpa, çavdar, mısır, kepek ve buğday unu kullanılarak yapılıyor. Ekmeğin yapımında Mehmet Kurt'un deyişi ile ''Anadolu’nun öz buğdayları kullanılıyor.'' Balina ekmeğin hikayesini ise Fırıncı Mehmet Kurt şöyle anlatıyor: ''Dört ay önce İzmirli bir fırıncı kardeşimiz balina ekmek tasarımı yaptıklarını ve ayrıntılarını bana anlattı, burada tutulur mu diye araştırmalar yaptım. Sonrasında ise yapmaya karar vererek ilk gün 7 kiloluk 2 adet ekmek yaparak satışa çıkardım. Balina ekmekleri kilo ile satmaya başladım. Bu 2 ekmek ilk gün olmasına rağmen akşam olmadan satıldı. Ekmeği ilk gören müşteriler önce şaşırdı, sonra gözleriyle iyice inceleyip satın aldılar.''

Müşterilerden gelen olumlu tepkiler üzerine günde 12 civarında (yaklaşık 90 kg) balina ekmek üretmeye başladıklarını anlatan Kurt, hamurunu hazırlayıp mayalanmasını beklemenin 5 saat, pişmesinin ise 3,5 saat sürdüğünü ifade etti. Her gün saat 11.00’de ekmek pişirilip tezgaha konduğunu belirten Kurt, balina ekmeğin 4 gün boyunca tazeliğini koruduğunu söyledi. Kurt, ''Balina ekmeğin hamurunu hazırlarken en hassas nokta, ekşi mayasının çok iyi ayarlanması. Ekşi mayayı kendim yapıyorum. Fırında 15 kişi çalışıyor onlara bile şimdilik ekşi mayanın sırrını öğretmiyorum.'' dedi.

Mehmet Kurt, ekmeği ilk görenlerin çok merak ettiklerini, ''Bu nasıl ekmek böyle? İçinde ne var? Nasıl pişiriyorsunuz? Tadına bakabilir miyiz? Ekmeği kucağımıza alıp bir resim çekinebilir miyiz?'' diyenlerin bile olduğunu söyledi.

Balina ekmeklerden alanlar en çok 1 kg şeklinde kestirerek evlerine götürüyor. Balina ekmeğin uzunluğu ise 75 santimetre ile 100 santimetre arasında değişiyor.

Kaynak: Cihan

<< Geri

English French German Italian Russian Spanish Turkish

 HAFTANIN ATASÖZÜ
SORUNUN KENDİN DE OLDUĞUNU ANLAMAYAN İNSANLAR ÇÖZÜMÜ BAŞKALARININ HUZURUNU BOZMAKTA BULUR

SÜREKLİ HATA YAPAN KİŞİLERİ SÜREKLİ AFFETMEKLE O KİŞİLERİ YÜZSÜZ YAPARSINIZ

SÖYLEME SIIRINI DOSTUNA DOSTUNUN DA DOSTU VARDIR ODA SÖYLER DOSTUNA SONRA TUZ EKERLER POSTUNA

BAŞARILI İNSANLARIN PROĞRAMLARI BAŞARISIZ İNSANLARIN MAZERETLERİ VARDIR

CEHALET İNSANI ÇİRKİNLEŞTİRİR SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR HER LAFA VERİLECEK BİR CEVABIM VARDIR LAKİN ADAMA BAKARIM ADAMMI DİYE

TEMBELE İŞ BUYUR SANA AKIL ÖĞRETSİN

OYNARSAN HUYUN BOZULUR OYNAMASSAN OYUN BOZULUR

EŞEĞ'E HADDİNDEN FAZLA DEĞER VERİR İSEN KENDİNİ YARIŞ ATI ZANNEDER

GÖNÜL GÖZÜ GÖRMEYEN CAN GÖZÜ NEYLESİN DÜYADA DÖNMEYEN DİL AHIRETTE NE SÖYLESİN

MERDİ KIPTİ ŞECEAT ARZ EDERKEN SİRKATİN SÖYLER

EL YUMRUĞU YEMEYEN KİŞİ KENDİ YUMRUĞUNU VALYOZ ZANNEDER

GENÇLİĞİNDE YÜRÜMEYE ÜŞENEN KİŞİ İHTİYARLIĞINDA KOŞMAYA DOYAMAZ

EĞER MEVLA RAST GETİRİRSE KİŞİNİN İŞİNİ MERMERE GEÇİRİR DİŞİNİ EĞER MEVLA RAST GEİTRMEZ İSE KİŞİNİN İŞNİ MUHALLEBİ YER İKEN KIRAR DİŞİNİ

HAK SİLLESİNİ OLMAZ SEDASI VURDUMU DA OLMAZ DEVASI

AH İLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAD OLUR...!

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR, AKAR GİDER SEL OLUR...!

BİR YOĞURUMLUK HAMURUN VARSA DA ERBABINA YOĞURT...!

 ANKET
Web Sitemiz Nasıl Olmuş?
Süper
Güzel Olmuş
İdare Eder
Sıradan
Kötü
Berbat
  
 

Anasayfa  |  Kurumsal  |  Soyaunu  |  Gıda Haber  |  Online Uncu  |  İletişim


Çizginet
& Mehmet CAN

İRTİBAT TELEFONLARIMIZ

ÇAĞRI MERK.   0 850 302(UNCU)86 28
MERKEZ            0 216 316(UNCU)86 28
GSM SAİM
       0 530 225(UNCU)86 28


SORUNUN KENDİN DE OLDUĞUNU ANLAMAYAN İNSANLAR ÇÖZÜMÜ BAŞKALARININ HUZURUNU BOZMAKTA BULUR

Kapat !